BYGGMAgasinet

Geniale veggplater: På veggene ser du Smartpanel Wood i fargen Tjærebrun.

Skap et moderne hjem med trendy trevegger

Trevegger i nye varianter er en av de tydeligste interiørtrendene fremover.

Mars 2019

Treverk og naturmaterialer har alltid vært en tradisjon i norske hus og hytter, men det siste tiåret har mange beveget seg helt bort fra det varme og hjemmekoselige og over i andre enden av skalaen; kaldt, helhvitt og minimalistisk, med få farger, teksturer og personlige elementer.

Nå ser det derimot ut til at mange nordmenn søker etter den gylne middelvei. Gulbrune furuvegger vil nok forbli et tilbakelagt kapittel i norske hjem, men nye varianter av trevegger er en av de tydeligste trendene fremover.

Daybed4 red2
Sjekk ut serien Smartpanel Wood her.

En fin balanse

Annette profil 2
Interiørstylist Annette Nordstrøm

Annette Nordstrøm er interiørblogger med bloggen www.annettenordstrom.com, og jobber i tillegg som stylist, fotograf, designer og skribent.

Hun forteller at nå som treverk og en lunere stil er på vei tilbake i trendbildet, er mange usikre på hvordan de skal skape en helhet med ulike naturelementer i et ellers moderne interiør.

Les også: Brystpaneltrenden er tilbake for fullt

Ny stil på rekordtid

Interiørstylist Annette har lagt sin elsk på den nye Smartpanel Wood-serien, og synes det rustikke raskt blåser liv i upersonlige hjem, uten å overdøve interiøret.

- Veggplatene i Smartpanel Wood-serien er ideelle for å skape en lunere stil, og de finnes i alt fra lyse til mørke valører av tre. Dette er en god måte å raskt skape stor forandring i hjemmet på, uten at det blir for omfattende eller dominerende. Designet passer perfekt som bakteppe til en moderne innredning med stramme linjer, gjerne med et snev at det industrielle med stål og nøytrale farger, forteller hun.

«Vegger med trestruktur blir en myk kontrast til et stramt interiør, og gir hjemmet mer sjarm»

Smartpanel wood fargepalett
Fra venstre: Smartpanel Wood i fargene Tjærebrun, Kalkhvit, Lys Never, Drivved, Skigard og Ubehandlet

Enkel montering

Veggplatene fra Smartpanel er enkle å montere ved at platene enkelt klikkes sammen. Platene kan monteres enten på stenderverk eller eksisterende vegg og en trenger ikke være snekker for å få til et proft resultat på kort tid. Fordelen ved Smartpanel Wood er at du får stilrene trevegger uten å måtte sparkle eller lakkere, slik som ved ubehandlet tre. Platene er svært solide, men også tynne, slik at du beholder så mye som mulig av romarealet.

Slik gjør du det:

1. Bruk vater på første plate for å få det helt rett
2. Beregn 5 mm mellomrom mellom gulv og tak
3. Skru på plass hver plate (skruene skjules bak neste plate)
4. Sett på lister til slutt, og vipps så har du en ny, jevn og dekorativ vegg!

Kommentarer

Les også disse sakene